Sundhedsstyrelsen efter danske e-cigaretsælgere

e cigarette Et tocifret antal danske webshops og fysiske butikker med e-væske på lager er blevet politianmeldt af Sundhedsstyrelsen.

Det er de fordi, det i Danmark ikke er tilladt at sælge e-væske uden tilladelse. Det finder sin grund i, at e-væske indeholder nikotin, der basalt set er et gifstof.

De politianmeldte shops er blevet fanget uden en godkendelse. Faktisk har ikke en eneste af butikkerne endog søgt om en godkendelse – de har blot startet deres butikker i håbet om det bedste. Det er dét håb, Sundhedsstyrelsen nu (midlertidigt) har slukket.

Der er dog håb forude, hvis du ligesom mange tusinde andre danskere har vænnet dig til at dampe e-cigaretter i stedet for almindelige cigaretter. På nettet har du fortsat mulighed for at købe fra danske webshops baseret i Sverige som fx Elekcig. På denne måde får du dine e-cigaretter, selvom de danske butikker midlertidigt lukker ned uden deres godkendelse.

Man kan forestille sig, at e-cigaretter på sigt bliver legaliseret, således at også danske butikker må sælge e-væske. Indtil da er mange danskere tvunget til at købe ind i de innovative danske butikker, der har taget turen over grænsen.

Skriv et svar