Pas på – din slankekur kan dræne energien på arbejde

Lige om lidt nærmer januar sig og det betyder, at vi danskere igen skal op på cyklen og ud i skoven med løbesko på. Vi vil gerne tabe os og komme i god form til sommer efter at have taget lidt ekstra på i siden til vinter. Men her skal vi passe på, for den forkerte slankekur kan nemt gå ind og dræne energien på arbejdet.

Mange slankekure opererer ud fra udgangspunktet, at du blot skal indtage færre kalorier end du forbrænder dig. Videnskaben er solid nok – gør du det, så ender du også med at tabe dig.

Men du skal huske at kalorier også er lig med energi og at vi har brug for denne energi for at performe ordentligt på arbejde, for at klare børnene derhjemme og i øvrigt gøre hele lejligheden ren en gang imellem.

Benytter du dig fx af et Nupo tilbud kommer du på en populær slankekur, hvis metode er ”very low calorie diet”. Du indtager ekstra få kalorier. Men når du gør dette har du heller ikke den samme energi, du er vant til på arbejde.

Dette kan midlertidigt løses ved hjælp af godt med kaffe (ikke energidrik, for det indeholder store mængder af sukker) – men du kan blive resistent overfor koffein, hvis du blot indtager nok af det.

Overvej om din slankekur er den rigtige – eller om det er energi-givende motion du skal have fat i frem for mindre mad på bordet.

Skriv et svar