You are currently viewing Hvordan et dårligt forhold kan påvirke dig

Hvordan et dårligt forhold kan påvirke dig

Du har måske hørt eller antaget, at forhold er gode for dit helbred, din levetid og din forventede levetid. Generelt er det rigtigt – med den undtagelse af, når et forhold er dårligt. Enhver, der har oplevet en hård skilsmisse, har haft at gøre med vanskelige forældre, eller har oplevet at man kun skændes med sin kæreste ved, at ikke alle forhold er gode for vores helbred. Hvis en person i vores liv skaber stress og problemer, har det indflydelse på hvordan vi har det.

Vær opmærksom på det og prøv en parterapeut

Det er usundt at undertrykke dine følelser, især når de følelser er vrede eller ubehag. Nogle undersøgelser tyder på, at par har tendens til at dø yngre, når partnere har forskellige former for håndtering af vrede. Derfor er det en rigtig god ide at se en parterapeut, såsom Lisbeth Lysdal. Læs mere her om hvad en parterapeut tilbyder.

Mental sundhed

Mange mennesker går med psykiske sygdomme, hvilket også kan have en massiv indvirkning på hvordan vi håndterer forhold. Det er derfor vigtigt at være i kontakt med sig selv for at se hvordan vi egentlig er i forhold og hvordan vi er den bedste version af os selv overfor de mennesker vi holder af. Det har Michael Søderberg lavet en artikel om. Læs mere her og bliv klogere. At interagere med venner og familie er godt. At afværge ensomhed øger din forventede levetid og beskytter din hjerne. Men at bruge tid og energi på mennesker, som ikke gør noget godt for dig kan bogstaveligt talt gøre dig mindre sund. Gør dit bedste for at maksimere tiden brugt sammen med dine venner og familie, du nyder at være sammen med, og minimer interaktioner med dem, der ikke er så behagelige, og som bringer negativitet ind i dit liv.

Skriv et svar