You are currently viewing Hvad er Psykoterapi og Hypnoterapi

Hvad er Psykoterapi og Hypnoterapi

Psykoterapi er ofte kendt som en “tale terapi”. Det er processen om udforskning af de ubevidste problemer, negative følelser og adfærd, der opleves af en person som bistås af en uddannet terapeut. Dette kan omfatte følelser af depression, angst, sorg, vrede, traume eller den generelle lyst til at leve livet. Ved at udforske psykologiske eller følelsesmæssige problemer og hjælpe med at kigge objektivt på adfærd, tanker, følelser og problematiske situationer, stimulerer vi kognitiv bevidsthed og forståelse for klienten, dermed forsøger vi at øger klienten indflydelse på deres eget liv, hvilket bringer autonomi tilbage til deres liv.

Hvorfor benytte sig af psykoterapi og hvordan virker det?

Nogle gange, når vi oplever negative følelser er der en indlysende, logisk forklaring på dem. Nogle gange virker vores følelser, adfærd, opfattelser eller tanker imidlertid ulogiske eller irrationelle, hvilket skaber smerte eller forstyrrelser i vores liv. Jo mindre bevidst vi er, af motivationen bag sådanne negative følelser, tanker og adfærd, jo mere synes de at det styrer os, og vi føler os “fastlåst”. Psykoterapi som bruges af en kvalificeret psykoterapeut, hjælper en person med at forstå de irrationelle, underliggende og ubevidste årsag til symptomerne. Fra denne forståelse er det muligt at ændre holdninger, tanker og adfærd. Kombineret med hypnoterapi er det muligt at komme til den egentlige årsag til de følelsesmæssige problemer og gør varige ændringer til at skifte vores følelser og adfærd på det ubevidste plan.

Hvad er hypnoterapi?

Hypnose er en naturlig tilstand af en ændret bevidsthed og sker i varierende grad igennem hele din dag. for eksempel at læse en bog, dagdrømmer, lytte til musik.  Det sker også når du ikke behøver at gøre en indsats, behøver du heller ikke at koncentrere dig eller være proaktiv. Du har to sind – det bevidste (hvilket er det logiske, rationelle sind) og det ubevidste (det kreative sind, der driver vores adfærd og er hjemsted for dine følelser og minder). Under hypnose bliver du enten afslappet eller mere fokuseret. Hypnose, der anvendes inden for en terapeutisk ramme, er en klinisk effektiv vej til at fokusere på det bevidste sind. I denne afslappede eller forhøjede tilstand er det ubevidste modtagelig for positive terapeutiske forslag og giver dig klar adgang til de ubevidste ressourcer, så du kan skabe de ønskede arbejdsmæssige og følelsesmæssige ændringer.

Skriv et svar