Hovedtelefoner til meditation

Du vil nok spørge dig selv om der virkelig er lavet Høretelefoner til meditation. Svaret er, at der er nok ikke er lavet hovedtelefoner der direkte er beregnet til meditation.

Men de støj reducerende over ear hovedtelefoner er perfekte til meditation, specielt hvis du vil meditere i tog, bus eller andet sted hvor der er meget støj, selv hvis du er alene indendørs kan det være en fordel at bruge dem, her kan du eventuelt bruge et par trådløse høretelefoner.

Hvis vi skal se på hvorfor det kan være en fordel at bruge hovedtelefoner til meditation skal vi først se på hvad meditation går ud på. Man siger, dog lidt misforstået at meditation går ud på at tømme sit hoved for tanker og ikke tænke.

Det er for så vidt også rigtigt, men du kan ikke stoppe dine tanker, du vil altid have dem. Så det du skal gøre er at ignorere dem, forstået på den måde at du kan godt have tanker, men du må ikke forfølge dem.

Alle tanker kommer kommer i tanke rækker den ene tanke følger den næste, det du skal er at bryde tanke rækkerne, lade være med at engagere dig i dem. Ligesom det ikke er dine egne tanker men du observerer en andens tanker. Men du opnår at kunne dette har du brug for lidt hjælp, og kan et par hovedtelefoner virkelig hjælpe.

Som du sikkert ved er det meditations teknikker hvor du skal gentage et mantra igen og igen, fokusere på en bestemt fysisk ting eller visualisere dig bestemte ting i dine tanker.

Alle disse teknikker har til fælles at de holder dine tanker fast, for eksempel hvis du bruger den teknik at du skal fokusere på dit åndedræt, hvordan du ånder ind og hvordan du ånder ud, er det svært at tænke på hvad chefen sagde på arbejdet, fordi du kan kun tænke på en ting af gangen.

Så hvis du lytter til meditations musik og koncentrere dig om denne er det sværere for dine tanker at løbe løbsk, du vil finde ud af at du hurtigt kommer i en tilstand hvor det eneste der er i din hjerne er den musik du hører, og du befinder dig i en meditativ tilstand.

Du skal ikke købe nogle billige høretelefoner, da de som regel ikke er de behageligste at have på. Og det er vigtigt at der ikke er noget der irriterer dig mens du mediterer så dine hovedtelefoner skal være behagelige at have på.

Køb et par støj reducerende eventuelt fra Shure, Grado eller beyerdynamic, de har alle nogle rigtige fornuftige modeller.

Skriv et svar